Podnošenje zahtjeva i preuzimanje certifikata

Prvi kora je prijava na Sectigo portal.

Važno!

Svakako provjerite je li Vaša ustanova na popisu registriranih korinika,i imate li valjani korisnički račun za Sectigo portal. Ustanova također može odobriti i opciju „self-enrollment“ čime se omogućuje predavanja zahtjeva za izdavanje certifikata korisnicima koji nemaju pristup Sectigo portalu. Ako ustanova nije registrirana, molimo da slijedite upute.

Ako je Vaša ustanova omogućila self-enrollment politiku, moguće je zatražiti certifikat putem ispravne poveznice te pristupnog koda (eng. AccessCode). Od administratora zatražite poveznicu i AccessCode kako bi mogli zatražit elektronički certifikat bez pristupa Sectigo portalu.

Administratori mogu omoguićiti self-enrollment politiku kroz Sectigo portal putem uputa dostupnih ovdje.

Nakon pristupa poveznici, odaberite opciju Certificate enrollment by AccessCode.

client_01 

Odabirom navedene opcije otvara se obrazac u kojem je potrebno popuniti sve potrebne informacije te unijeti ispravan AccessCode. Potrebno je pročitati te prihvatiti prava, a zatim kliknuti ENROLL kako bi zatražili certifikat.

client_02 

Nakon uspješno obavljenog procesa prijave na portal, prikazat će sljedeća slika te će na unesenu adresu elektroničke pošte doći poruka s potvrdom te poveznica za preuzimanje certifikata.

client_03 

client_04 

U skočnom prozor, unesite tražene podatke te kliknite VALIDATE nakon čega je moguće preuzeti certifikat.

client_05 

Za izdavanje klijentskih certifikata kroz Sectigo portal, nakon pristupa portalu, potrebno je otići na Certificates te odabrati Client Certificates. Zahtjev za novi certifikat ce vrši klikom na Add nakon čega se otvara prozor gdje je potrebno unijeti tražene podatke.

client_06 

Nakon što je zahtjev kreiran, potrebno je odabrati novo kreirani certifikat te odabrati opciju Certificates. Kako bi osobi, za koju je namijenjen ovaj klijentski certifikat, mogli poslati certifikatu skočnom prozoru je potrebno odabrati opciju Send Invitation. Nakon toga se odabire vrsta certifikata, trajanje, a potvrda unesenog se obavlja odabirom opcije OK. Na adresu elektroničke pošte podnositelja zahtjeva stići će poruka s daljnjim uputama za preuzimanje certifikata.

client_07 

U poruci elektroničke pošte potrebno je otvoriti poveznicu. Forma je ista kao u self enrollment sučelju te se nakon popunjavanja forme certifikat može preuzeti.

client_08 

Važno!

Lozinke korištene za generiranje certifikata, obavezno je čuvati na sigurnom mjestu.