Podnošenje zahtjeva

Nakon što ste generirali par ključeva i CSR datoteku kako je opisano u prethodnom koraku, možete zatražiti izdavanje certifikata.

Prvo se prijavite na DigiCert portal na adresi www.digicert.com.

Važno!

Na početku svakako provjerite je li Vaša ustanova na popisu registriranih korinika te imate li korisnički račun za DigiCert portal. Ukoliko nemate pristup portalu ili ustanova nije registrirana, molimo da slijedite upute.

Zahtjev za izdavanjem certifikata provodite odabirom na izborniku Request a Certificate → odaberete odgovarajući certifikat

ssl req 1 

Certifikat možete odabrati i tako da samo kliknete na Request a Certificate u izborniku

ssl req 1a 

Zatim odaberete željenu vrstu certifikata i kliknete (u ovom primjeru odaban je Multi Domain SSL) i kliknete na Order Now:

ssl req 2 

U primjeru je prikazano generiranje zahtjeva za Multi Domain SSL certifikat.

Kratke opise SSL certifikata možete pronaći ovdje.

U formu je potrebno zalijepiti CSR kojeg ste generirali u prethodnom koraku te upisati ostale podatke:

ssl req 3 

Prilikom generiranja zahtjeva za Multi Domain SSL certifikatom (certifikatom za više poslužitelja), ukoliko niste prilikom generiranja CSR-a upisali ostale nazive poslužitelja (SAN), tada ih je moguće unijeti u polje Other Hostnames (SANs).

Ukoliko ste pak koristili metodu s konfiguracijskom datotekom i upisali SANove, tada će oni automatski biti prikazani u polju Other Hostnames (SANs).

Nakon što ste popunili sve podatke, kliknite na gumb Submit Certificate Request i time će završiti postupak podnošenja zahtjeva za certifikatom.